Hier kun je alle wasvoorschriften van Jollein vinden

 

Wasvoorschrift

alléén bij eerste keer wassen

Voor optimaal behoud van kleur, vorm, formaat en kwaliteit raden we u ten zeerste aan de producten van Jollein en Little naturals bij de eerste keer wassen te behandelen zoals hieronder staat omschreven. Bij iedere volgende keer wassen volstaat de maximum temperatuur zoals bij het artikel vermeld.

 

Lakens – hoeslakens – overtreksets – slaapzakken - aankleed- en voedingskussenhoezen - hydrofielproducten

Ter voorkoming van vlekvorming na het wassen van gedecoreerde stof. Dit product eerst 1 uur in een oplossing van 20% azijn/water verdunning laten weken. Dit ter fixering van de kleuren.

Dit product wassen op 30 graden wolwasprogramma. Na het centrifugeren dit product direct uit de wasmachine halen en opschudden, hierna laten drogen.

Was dit product alléén en niet in combinatie met ander wasgoed.

 

Boxkleden

Direct na het beëindigen van het wasprogramma dient u het boxkleed uit de wasmachine te halen en meteen plat te drogen. Dus niet te centrifugeren! Laat in geen geval uw boxkleed in natte toestand in de wasmachine zitten!

Dus ook niet inweken en bij handwas laten staan. Denk aan de zogenaamde “spoelstop”, die op sommige wasautomaten automatisch is in te stellen.

Bij donkere kleuren kan het voorkomen dat de kleuren bij de eerste wasbeurt wat afgeven. Wij raden u daarom aan het boxkleed de eerste twee maal separaat of met dezelfde kleuren te wassen. Tevens kunt u textiel met een donkere kleur de eerste keer met azijn wassen, zo blijven kleuren langer mooi.
Alle boxkleden zij getest op het wassen. Boxkleden die verkrimpen of waarvan de vulling gaat verschuiven kunnen we niet vergoeden of aansprakelijk op worden gesteld.. Als u de wasvoorschriften op de juiste manier uitvoerd dan kan dit voorkomen worden.

 

Dekens

Direct na het beëindigen van het wasprogramma dient u het bedtextiel uit de wasmachine te halen en meteen te drogen. Laat in geen geval uw bedtextiel in natte toestand in de wasmachine zitten! Dus ook niet inweken en bij handwas laten staan. Denk aan de zogenaamde “spoelstop”, die op sommige wasautomaten automatisch is in te stellen.

Bij donkere kleuren kan het voorkomen dat de kleuren bij de eerste wasbeurt wat afgeven. Wij raden u daarom aan het bedtextiel de eerste twee maal separaat of met dezelfde kleuren te wassen.

Tevens kunt u textiel met een donkere kleur de eerste keer met azijn wassen, zo blijven kleuren langer mooi.

 

Katoenen dekens kunnen na het wassen een frotté (badstof) uiterlijk krijgen. Om katoenen dekens zo mooi mogelijk te houden raden wij het volgende aan.

Was een dekentje de eerste keer apart zonder wasmiddel en/of wasverzachter op een lage temperatuur in een waszak (hiervoor kan je een kussensloop gebruiken).

Daarna: in een waszak (kussensloop) op maximaal 30 graden, laag centrifugeren. Gebreide dekens hebben veel rek, waardoor wij u aanraden om de dekens plat te drogen.